Ajándék

2023.08.31. 16:13

Átadták az iskolatáskákat és füzeteket

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila

Az érmihályfalvi Gizella Művelődési Központban gyülekeztek csütörtök délután azok a szülők, akik a 2023–2024-es tanévre a Zelk Zoltán Gimnázium magyar tagozatos osztályaiba íratták gyermekeiket. Akik nem tudtak személyesen megjelenni, azok helyett egy hozzátartozó vehette át a csomagokat, amely a Rákóczi Szövetség jóvoltából egy iskolatáskából, valamint a Bihar megyei RMDSZ részéről füzetekből állt.

Varga Róbert iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket, röviden ismertetve a 2023–24-es tanév kezdésével kapcsolatos információkat, külön kitérve a Step by step és az első osztályt kezdő gyerekeket érintő tudnivalókra. Ezután Karsai Attila alpolgármester kapott szót, aki szintén üdvözölte a jelenlévőket, majd köszönetét fejezte ki a Rákóczi Szövetségnek, hogy évről évre támogatja a határon túli, anyanyelvükön tanuló gyerekeket. Elmondta még, hogy a Rákóczi Szövetségnek és az Iskola Alapítványnak köszönhetően a Bonitas Speciális Oktatási Központ három iskolabuszt használhat Bihar megyében, ebből egy itt, Érmihályfalván fog szolgálatba állni, a környező településekről szállítja majd a gyerekeket a római katolikus parókia melletti épületbe. Továbbá kitért arra is, hogy a Zelk Zoltán Gimnázium új, és a mellette lévő, felújítás alatt álló régi épülete is teljesen új bútorzatot kap, az osztálytermek okoseszközökkel lesznek felszerelve, hozzájárulva a minőségi oktatás biztosításához. A cél az, hogy a többi iskola is mielőbb modern, új bútorzatot kapjon, így minden tanulónak kulturált környezetet biztosítsanak a tanuláshoz, fogalmazott Karsai Attila.

Forrás: ermihalyfalva.ro

A továbbiakban az óvónők a jelen lévő tanítónők jelenlétében felolvasták az iskolakezdés előtt álló gyerekek névsorát, utána pedig Karsai Attila és Varga Róbert átadták a tanszereket az arra jogosultaknak. Zárásképp Varga Róbert közölte: akik most nem tudtak az átadáson megjelenni, azok is megkapják a táskáikat és füzeteiket, továbbá előreláthatólag szeptember folyamán a jogosult családok hozzájutnak a Rákóczi Szövetségtől a szokásos tízezer forinthoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában