Figyelem!

2023.07.30. 15:34

Újabb forgalomkorlátozások Nagyváradon

Illusztráció

BN-összeállítás

Különböző közműhálózati munkálatok miatt forgalomkorlátozó intézkedések lépnek életbe Nagyváradon. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint augusztus 1–22. között egy sávon lehet majd haladni a Körös (Tudor Vladimirescu) utcának a Dudek sikátor (Duiliu Zamfirescu utca) és a Szent László tér közötti szakaszán a városháza felől a Vitéz (Decebal) út irányába. Július 31. és augusztus 12. között lezárják az autóforgalom előtt a Constantin Noica utcát és az Onisifor Ghibu fasort, július 31. és augusztus 7. között a háromból csak két sáv lesz járható a Kert (Avram Iancu) utcának a Vámház (Evreilor deportați) és Ion Buzoianu utcák közötti szakaszán. Július 31.–augusztus 2. között a főtér felé haladó sáv lesz lezárva, míg augusztus 2–7. között a Rulikowski (Armatei Române) utca felé haladó egyik sáv.

Augusztus első hetében fejeződnek be a Kapucinus (Traian Moșoiu) utcai fűtéshálózat rehabilitálási munkálatok. Ezt követően kezdődik az utca helyreállítása, ezért továbbra is csak egy sávon lehet majd közlekedni ott. A kivitelező azt ígérte, hogy iskolakezdésre befejezi a munkálatot. Végezetül a polgármesteri hivatal felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy a heves vihar sok közúti jelzőtáblát megrongált, ezért arra kéri az autóvezetőket, hogy fokozott körültekintéssel és óvatossággal vezessenek.

Pár órán keresztül szünetel a villamosközlekedés

A nagyváradi Corneliu Coposu utcán, a víztorony környékén végzett aszfaltozási munkálatok miatt július 31-én, hétfőn 8–13 óra között felfüggesztik a villamosközlekedést a CFR-híd végmegálló, valamint az Aradi út és az Aviatorilor utcák kereszteződése között. A pár órás szünetet követően 13 órától áll helyre a megszokott rend.

Az említett időszakban a T8-as villamospótló autóbuszok szállítják majd az utasokat a következő útvonalon: CFR-híd (fel- és leszállás a buszmegállóban) – Téglavető (Dacia) út (a Zig-Zag tömbházaknál levő buszmegálló) – rogériuszi piac (villamosmegálló) – Coposu utca (Perla, parkoló) – Olaszi park (a T7 és 19-es buszok megállója) – Téglavető utca (villamosmegálló) – Decebal piac (villamosmegálló) – Decebal-híd (villamosmegálló) – Emanuel templom (a jelzőlámpa után, a körgyűrű előtt) – Vágóhíd (Abatorului) utca (a gyalogosátkelő előtt) – Aradi út (a Hanul Piraților vendéglő melletti buszmegálló). Visszafelé a következő megállókban áll meg a T8-as busz: Aradi út (a Hanul Piraților vendéglő melletti buszmegálló) – Vágóhíd utca – Șaguna szakiskola (a 36-os busz megállója) – Decebal-híd (villamosmegálló) – Decebal piac (villamosmegálló) – Téglavető utca (villamosmegálló) – Olaszi park (villamosmegálló) – Coposu utca (Perla) – rogériuszi piac (villamosmegálló) – Téglavető út (a Zig-Zag tömbházaknál levő buszmegálló) – CFR-híd (buszmegálló). Az említett időszakban a Szőllősi és a Váradőssi végmegállók között a 2-es villamos fog közlekedni, a CFR-híd és a Sinteza között pedig villamos fog ingázni.

Forrás: PMO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában