Ajánló

2023.07.26. 18:29

Shakespeare Összes Rövidítve a nyári színházi fesztiválon

S.Ö.R.

Fotó: Attila Kleb

Egy legendás darabbal, a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) című előadással folytatódik július 29-én, szombaton este 20 órától az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nyíregyházi Mandala Dalszínház, a Partium Alapítvány és a Bihar Megyei Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET) közreműködése alatt zajló Nyári Színházi Fesztivál a nagyváradi várban.
„Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás. Shakespeare összes művei 2 óra alatt! Rekordkísérlet több, mint 2 évtizede töretlen sikertelenséggel! Az előadás nem csak nyomokban tartalmaz kötelező tananyagot. Színház az egész, és színész benne minden. Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Bízza rekeszizmai működtetését a „Nem Komplett Shakespeare Művek”-re, akik a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a »Komplett Shakespeare« -t. Fordította: Kálloy Molnár Péter. Csak főbb szerepekben: Gáspár András, Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter” – olvasható a szervezők által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.
A fesztivál hátralevő három előadására korlátozott számban kapható bérlet 49 lejért a Fekete Sas-palota alatti RMDSZ-irodában, hétköznap 10-16 óra között. Kapcsolódó hír, hogy ismét működik, illetve hívható az RMDSZ telefonszáma: 0259/432-884.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában