Egyeztetés

2023.07.11. 12:39

Közvitán a játszótér-felújítás

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal elkezdte kidolgozni a váradi lakótelepi játszóterek felújítására vonatkozó műszaki terveket. Első körben tizenegy ilyen létesítményt korszerűsítenek Váradvelence, Rogériusz, Őssi és Váradszőllős negyedekben, melyek összterülete 7.016,80 négyzetméter.
A polgármesteri hivatal júliusban és augusztusban nyilvános konzultációra hívja a játszótér-korszerűsítési projektek által közvetlenül érintett lakosokat. Az első ilyen találkozó már le is zajlott július 10-én. A hivatal sajtóközleménye szerint a városháza és a Cadro Landscape Studio cég képviselői találkoztak a lakókkal és a lakótársulások elnökeivel, hogy megvitassák a Banatului utca 3. szám alatti, a PB4 tömbház mögött lévő játszótérrel kapcsolatos elképzeléseket. Szó esett annak jelenlegi állapotáról, arról, hogy mely korcsoport használhatja, illetve, hogy melyek a hiányzó, de igényelt játékelemek. A lakók felhívták a figyelmet arra a problémára, hogy ismeretlen fiatalok, feltehetőleg alkohol vagy drog hatására, éjszaka rongálják a játékeszközöket. Ezért a lakók azt javasolták, hogy a felújított játszóteret lássák el térfigyelő kamerákkal, megfelelő közvilágítással, és ha lehetséges, akkor kerítsék körbe magas kerítéssel, hogy a belépés csak ellenőrzött módon legyen lehetséges.
A közvitasorozat folytatódik a már meghirdetett program szerint: július 12-én, szerdán 17–18 óra közt az Agricultorilor és Francisc Hubic utca kereszteződésénél; július 13-án, csütörtökön 17–18 óra közt a Henri Coandă utca 8. szám alatti PB49-es tömbháznál; augusztus 1-jén, kedden 17–18 óra közt a Călinului sétány 9C számnál; augusztus 2-án, szerdán 17–18 óra közt az Alexandru Cazaban utcában, a PB16-os tömbház mögött; augusztus 3-án, csütörtökön 17–18 óra közt a Szováta utca 46. számnál, a Q3-as tömbház előtt; augusztus 4-én, pénteken 17–18 óra közt a Nicolae Bălcescu utca 2A szám alatt, a PB30-as tömbház mögött; augusztus 7-én, hétfőn 17–18 óra közt a Posada és a Rogériusz sétányok kereszteződésében, az L1-es tömbház mellett; augusztus 8-án, kedden 17–18 óra közt a Tuşnadului utca–Körös-part találkozásánál, a Q5-ös tömbház szomszédságában; augusztus 9-én, szerdán 17–18 óra közt a Nistrului utca 10. számnál, a tömbházbejárattal szemben. Ezeken a fórumokon bárki részt vehet. A polgárok egy online űrlap kitöltésével is hozzászólhatnak a közvitához. A formanyomtatvány megtalálható az oradea.ro oldalon is.

Forrás: oradea.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában