0. nap

2023.06.18. 14:40

Újból kerékpártúrával kezdték a Szent László Napokat

Szakács Dávid

A hagyományokhoz híven idén is kerékpártúrával rajtolt el a 11. alkalommal megrendezett nagyváradi Szent László Napok. A résztvevők ezúttal is Biharkeresztesig tekertek el a fesztivál nulladik napján, vasárnap reggel. A gyülekező a nagyváradi Szent László-téren 9 órakor volt, ahova több mint száz kerékpározni vágyó érkezett. Az indulás előtt Nagy József Barna, a túra vezetője szólt pár szót az amatőr kerékpározók felé az esemény hagyományáról, illetve fontosságáról. A rendezvénnyel a Szent László Napok szervezői a kerékpárutak építésének szükségességére, a környezettudatosságra, valamint a sportolás fontosságára akarják felhívni az emberek figyelmét. Az esemény egyúttal főhajtás is a lovagkirály előtt, illetve a trianoni határ túloldalán élők körében is népszerűsíteni akarják Nagyvárad egyik legnagyobb kulturális fesztiválját. A kerékpártúra végig a biciklisek számára kiépített úton zajlott, kezdéskor a kerékpározók a főtértől egészen az Ady Endre utca elejéig, a Körös-parton található Dock Bisztróig tolták a bicikliket, és onnan indultak végül Biharkeresztesre. Az út során kisebb pihenőkre is sor került, mivel kisebb gyermekek, családok is indultak a túrán. 

Az idén június 19–25. között zajló Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján, illetve Facebook- és Instagram oldalán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában