Margitta

2023.06.22. 15:11

Tisztújító közgyűlés a margittai RMDSZ-nél

Szőke Ferenc

A margittai művelődési házban tartották meg június 15-én az RMDSZ-közgyűlést, melynek négy napirendi pontja volt: a helyi, illetve a körzeti elnök beszámolója, tisztújítás, küldöttjelölés a megyei közgyűlésre. A gyűlésvezető elnökség tagjai Borsi Imre Lóránt megyei ügyvezető alelnök, Árkosi Antal városi elnök és Demián Zsolt körzeti elnök voltak. A jelenlévő tagok száma 75–80 fő volt.

Elsőként Árkosi Antal köszöntötte röviden az egybegyűlteket, majd átadta a szót Borsi Imre Lórántnak, aki nagyon operatívan vezette az ülést. A helyi elnök tartotta meg először beszámolóját az elmúlt év tevékenységeiről. Szűkebbre szabott keretek között tette ezt, kiemelve, hogy a körzeti és a helyi szervezet mindent közösen csinál, és Demián Zsolt kivetítéses beszámolója mindenről bővebben beszámol majd. Kiemelte, hogy 15 éve tölti be ezt a tisztséget, melynek feladatait igyekezett legjobb tudása szerint elvégezni. Emellett ellátta a szervezet képviseletét önkormányzati képviselőként is, mint frakcióvezető. Beszámolójában hangsúlyozta: nem látja sok értelmét annak, hogy két elnök legyen, ezért a körzeti és a helyi szervezet élére egyaránt Demián Zsoltot javasolja. Hangsúlyozta, hogy bár elnöki szerepet nem vállal, de a szervezet munkájából ezentúl is kiveszi majd a részét. Beszámolóját egyhangúlag elfogadta a közgyűlés, majd Demián Zsolt tartotta meg részletes beszámolóját, melyben kitért a helyi tanácsban kifejtett munkára is. Azokat a negatívumokat is részletezte, melyeknek, véleménye szerint, egyértelmű okozója az, hogy a várost nem RMDSZ-es polgármester vezeti. Beszámolóját egyhangúlag elfogadták. Az elnöki tisztségre egyetlen jelölés érkezett, mely Demián Zsoltot jelölte meg, ezért nem kellett titkos szavazást tartani. Ellenszavazat és tartózkodás nélkül megválasztották elnöknek, mindkét szervezet élére. A választmányi tagokat szintén kézfelemeléssel választották meg, szám szerint 36 főt. Megválasztották az etikai és az ellenőrző bizottság tagjait is, majd a küldötteket a megyei közgyűlésre. Szép pillanata volt a gyűlésnek, amikor Demián Zsolt emlékplakettet adott át Árkosi Antalnak, másfél évtizedes munkájának elismeréseként. Az ülés Borsi Imre Lóránt politikai tájékoztatójával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában