SZLN

2023.06.12. 08:02

Kerékpártúra: Szent Lászlótól Szent Lászlóig

Fotó: Vigh László Miklós

A jól bevált hagyományokhoz híven idén is kerékpártúrával rajtol el a nagyváradi Szent László Napok. Ezúttal is Biharkeresztesig tekernek majd el a résztvevők a fesztivál nulladik napján, június 18-án, vasárnap. Gyülekező a nagyváradi Szent László-téren 9 órakor, indulás 9.15-kor. Nagyjából húsz kilométer bringázás után a résztvevők megérkeznek a magyarországi Biharkeresztesre, a főtéren álló Szent László-szoborhoz. A rendezvénnyel a Szent László Napok szervezői a kerékpárutak építésének szükségességére, a környezettudatosságra, valamint a sportolás fontosságára hívják fel a figyelmet. Az esemény egyúttal főhajtás is a lovagkirály előtt, illetve a trianoni határ túloldalán élők körében is népszerűsítik Várad egyik legnagyobb kulturális eseményét. A kerékpártúra végig a biciklisek számára kiépített úton zajlik. Útközben több alkalommal is kisebb pihenőre kerül sor, ezért bátran csatlakozhatnak kisebb gyermekek, családok is. 
Mindenkinél legyen érvényes személyi igazolvány vagy útlevél a határátlépéshez – kérik a szervezők, akik mindenkit nagy szeretettel várnak a jó hangulatú biciklizésre.
Az idén június 19–25. között zajló Szent László Napokról további részleteket megtalálhatnak a fesztivál honlapján, illetve Facebook- és Instagram oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában