Munkálatok

2023.06.15. 19:26

Felújítják az Aurel Covaci utcát

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

Megkezdődött a nagyváradi Aurel Covaci utca felújítása az Oncsa lakónegyedben. Az utca eddig meglehetősen elhanyagolt állapotban volt, nem volt aszfaltozott út, hiányoztak a járdák és a vízelvezető csatornák. Az 580 méter hosszú, kétsávos utcán jelenleg az esővíz-elvezető rendszert építik ki, ezt követően az út- és aszfaltburkolat lehelyezése következik. Ezekkel a munkálatokkal párhuzamosan az utca mindkét oldalán kialakítják a járdákat és a bekötőszakaszokat az ingatlanokhoz. A járda mentén közel 600 négyzetméternyi zöldterületet alakítanak ki.

Forrás: PMO

A csapadékot kereszt- és hosszirányú lejtőkkel vezetik el az út szélén kialakított vízelvezető nyílásokhoz, ahonnan a vizet tovább vezetik a gyűjtőcsatornákba. A korszerűsítés során kialakítják a közúti csatlakozást a mellékutcákhoz is. A kivitelező Global Industrial cég 1,4 millió lejes szerződést kötött erre a munkálatra, melyet novemberig kell befejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában