RMDSZ

2023.05.08. 09:23

RMDSZ-tisztújítás volt Érkörtvélyesen

Sajtóanyag

Május 3-án tartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését az érkörtvélyesi RMDSZ. A helyi polgármesteri hivatal gyűléstermében házigazdaként Nagy István polgármester köszöntötte a tagokat, majd Borsi Lóránt gyűlésvezető elnök ismertette a napirendi pontokat. Elsőként Kovács Emese helyi RMDSZ elnök tevékenységi beszámolóját hallgathatta meg közgyűlés, amit az el is fogadott kivétel nélkül. A beszámolóban elhangzott, hogy az elmúlt évben kivették részüket a Tisztaság hónapja szemétszedési akcióból, ápolták a testvértelepülési kapcsolatot, részt vettek a megyei főzőversenyen, ahonnan különdíjjal tértek haza, de mindezek mellett szerveztek rally autósversenyt, volt búza-összeöntési megmozdulás, az iskolában volt ajándékosztás és a kisgyermekes családok kérésére Mikulásjárást is szerveztek. Megtartották a nemzeti megemlékezéseket, külön megemlékeztek az iskolásokkal Petőfi születésének 200. évfordulójáról, vendégül látták Farkas Bertalant, az első magyar űrhajóst, akivel közönségtalálkozót is szerveztek. Ugyanakkor a közösségi programokhoz sorolandó a jó hangulatú Valentin-napi és tavaszi bálok megszervezése is.

A közösségi rendezvények után az infrastrukturális fejlesztésekről Nagy István polgármester tartott tájékoztatót. Épül egy közösségi központ, közterületet modernizálnak, járdákat építenek, hulladékgyűjtő udvart hoztak létre. Bővítik a csatornahálózatot, utakat köveztek, de ide sorolandó a kultúrház felújítása is. Pályázatból fog épülni a Vasad és Érkörtvélyes közötti útszakasz, de felújították a ravatalozót és fákat is ültettek. A beszámolót követő tisztújítás nem hozott változást a szervezet vezetésében, egyetlen jelöltként továbbra is Kovács Emesének szavaztak bizalmat. A kilenc tagú választmány és az ellenőrző bizottságok megválasztása után kijelölték a küldötteket is Nagy István, Kovács Emese, Erdei Tibor, Kis Edina és Bánházi György személyében. Ők azok, akik képviselni fogják a helyi szervezetet a megyei küldöttgyűlésen. Zárásként Borsi Lóránt gratulált az elért eredményekhez és további sikereket kívánt a teljes csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában