Varadinum

2023.05.21. 16:34

Remek koncertet adott Nagyváradon a Tankcsapda

Fotó: Borbély Tibor/Festum Varadinum

Pikó Stefánia

Közel tíz évet kellett várni arra, hogy a Tankcsapda újra elérkezzen Nagyváradra, ráadásul az előző koncertre mindössze nagyjából háromszázan fértek be, ugyanis azt a Moszkva Kávézóban tartották. A debreceni zenekar frontembere, Lukács László emlékezett a kilenc évvel ezelőtti alkalomra, és említést is tett róla a múlt szombati koncert elején, melyet a nagyváradi várban tartottak a 31. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében.

Fotó: Borbély Tibor/Festum Varadinum

A nemcsak hangzásban, hanem összességében, hangulatában is remekre sikeredett koncert alatt egyaránt kiszolgálták az inkább csak a népszerűbb dalok ismerőit, és az „elvetemültebb” rajongókat is. Olyan dalok is felcsendültek, amiket egyébként is ritkábban szoktak játszani, mint például az 1994-ben kiadott Ezen a földön.

 

A frontember a koncert alatt többször is szólt a közönséghez, és dicsérte is a rajongókat, akiknek nem kellett sok ahhoz, hogy kiengedjék a hangjukat, és tomboljanak egyet a zenészekkel. A tombolás mellett azonban voltak meghittebb pillanatok is, például az, amikor felcsendült az 1995-ös Egyszerű dal, amihez a frontember akusztikus gitárra váltott. A csendesebb pillanatokat, javarészt a dalok közötti átmenet idejét egyébként kissé megzavarta a vármúzeum épületének emeletéről kiszűrődő hangos zene, és az ehhez tartozó bulifények. Mint kiderült, a múzeum erre az időpontra szervezett egy retró bulit. Az időpontválasztás nem nevezhető a legjobbnak, de összességében nem zavarta meg a koncertet, amiről csakis dicsérő szavakat lehetett hallani a szétoszló tömegben. A koncerten, a ráadás keretében elhangzott a Mennyország tourist, az elmaradhatatlan dal, amit már tényleg mindenki együtt énekelt a zenekarral.

A Majális második napja egy különleges bulival zárult a Moszkva Kávézóban, amit szintén sokan vártak már, ugyanis a legutóbbi Silent Party, amit szintén a Moszkva szervezett, már négy éve volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában