QuizNight

2023.05.16. 14:59

Kvízest az alapítóval a Varadinumon

Forrás: Festum Varadinum

Fotó: Torkos Márk Erik

Erdon-összeállítás

A Magyarországról indult, de időközben az egész Kárpát-medencei magyarságra kiterjedő QuizNight elnevezésű kvízvetélkedő alapítója, Bartha Álmos vezette a játékot hétfőn este a Gekkó bárban a Festum Varadinum keretében. „Ez egy nagyon különleges este nekem is, mert életemben először vagyok Váradon. A döntős kérdéssorral készültem erre a játékra, mert két napja volt a döntőnk, és kíváncsi vagyok, mit tudnak majd belőle a résztvevők, hiszen nagyon jó csapatok vannak itt. Örülök, hogy itt lehetek, és megismerhetem az ittenieket” – mondta a játék megkezdése előtt szerkesztőségünknek a kvízmester.

Fotó: Pap István

Mint arra utalt is, szombaton zajlott le a 14. Nemzetközi Bajnokság döntője Budapesten, és ezt a kérdéssort hozta el Nagyváradra, ahol a bajnokság keretében minden héten hét csapat vett részt, de a mostani különleges eseményre érkezett egy új váradi és három nagyszalontai csapat is. A kérdéssor annyiban módosult, hogy a helyi kvízmester, Vad Zoltán is készült öt Nagyváradhoz köthető kérdéssel, ezekkel cseréltek fel ötöt a budapesti döntőn elhangzottak közül. Bartha Álmos elárulta, hogy a budapesti döntőn 51 pont volt a legtöbb, amit elértek, ettől alig elmaradva 48 pontot gyűjtve nyerte meg a nagyváradi kvízjátékot a Szír agysebészek nevű csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában