Közgyűlés

2023.05.09. 10:44

Kisnyégerfalván tartott közgyűlést az RMDSZ

Sajtóanyag

A magyarság szempontjából ma már szórványtelepülésnek számító Kisnyégerfalván is beszámolt és tisztújított az RMDSZ. Május 6-án, a helyi református iskola termében köszöntötte a megjelenteket Sebestyén Ferenc alpolgármester, helyi elnök és Borsi Lóránt megyei ügyvezető elnökhelyettes. Bár a kisebbségben lévő magyar közösségnek csupán egy tanácsosa lehet a községben, ennek ellenére az összefogás és egy sikeres politikai konjunktúra következtében alpolgármestere van a kisnyégerfalvi magyarságnak az RMDSZ-es Sebestyén személyében. Ez a helyzet újabb lehetőségeket is szült, hiszen ma már nagyobb figyelmet kap, mint az elmúlt években. A tevékenységi beszámolóból is kitűnt ez, hiszen több infrastrukturális fejlesztés is beindult a településen és újabbak vannak tervezési szinten, mint például az utcák aszfaltozása, orvosi rendelő felújítása, vagy az újabb kútfúrás.
Miután a tevékenységi beszámolót egyhangúlag elfogadta a közgyűlés, sor kerülhetett a tisztújításra is, mely nem hozott változást a szervezet élén, ugyancsak Sebestyén Ferencnek szavaztak bizalmat a következő két évre is. Zárásként Borsi Lóránt tartott megyei és politikai szintű tájékoztatót, külön kiemelve az RMDSZ kormányzati szerepét és kezdeményezéseit, majd sok sikert kívánt a jövőben is a helyi lelkes csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában