Koncertek

2023.05.20. 13:27

Hatalmas tömeg a Majális nyitónapján

A Festum Varadinum rendezvénysorozat várva várt hétvégéje is elérkezett, amikor a Majálist szervezik meg, ez pedig számos koncertet jelent. Péntek este főműsoridőben a Republic és Azahriah lépett színpadra a nagyváradi várban.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Törő Enikő

A Republic együttest valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Péntek este 19 órakor léptek színpadra, és természetesen nem okoztak csalódást rajongóiknak, a legnagyobb slágereiket is elénekelték: 16 tonna fekete szén, Szeretni valakit valamiért, Ha itt lennél velem, Erdő közepében, Fényes utakon.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum 

Amikor a hangulat a tetőfokára hágott, akkor következett a látványos konfettiágyú, természetesen ekkor nem mást, mint a Szállj el kismadárt játszották. Olyan újabb számok is elhangzottak, mint a Republic és Bagossy Norbert közös dala, a Ha igaz lenne, melynek dalszövegét utóbbi írta.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum 

Az együttes tökéletesen elkapta azt a pillanatot, hogy mikor is adják elő a 67-es út című halhatatlan slágert, ugyanis ekkor épp eső- és viharfelhők vonultak el a vár felett. A koncertet szerencsére sikerült eső nélkül megúszni, pedig az előrejelzések alapján nem sok remény volt erre. A közel kétórás fellépés során az együttes tagjai – mint minden alkalommal – most is megemlékeztek elhunyt zenésztársukról, Bódi László Cipőről, akinek emlékére egy dalt is eljátszottak.

Fiatalabb generáció

A meghirdetett időponthoz képest körülbelül félórás késéssel Azahriah állt színpadra, aki, úgy gondoljuk, érdemel egy rövid bemutatást, ugyanis sok olvasónk, a Republic-kal ellentétben, talán még nem találkozott a nevével.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum 

Baukó Attila, művésznevein Azahriah és Paul Street Budapesten született 2002-ben, magyar énekes, dalszerző és youtuber. A népszerű videómegosztó oldalon már tizenévesen készített videóket, 2017-ben kezdett komolyabban foglalkozni dalszövegírással és gitározással, 2019-től kezdve pedig már Azahriah művésznéven kezdte publikálni dalait. Érdemes megemlíteni, hogy hamar híressé vált, olyannyira, hogy idén a Papp László Arénát is megtöltötte, ezután egy koncertalbumot is megjelentett, s már több közép- és kislemeze is van.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Az egymást követő két koncert természetesen valamelyest generációváltást is jelentett, a Republic inkább a felnőtt, míg Azahriah neve főként a tinédzser korosztályt vonzotta ki a várba. A fellépés keretében elhangzott a jelenleg talán legismertebb dala, a Four moods, emellett a szintén ismert Introvertált dal című is. A koncertek után hamar oszlani kezdett a hatalmas tömeg, de sokan azért a belső udvarba látogattak enni, inni valamit, és megbeszélni a koncertélményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában