Hídavatás

2023.05.10. 16:44

Elkészült az új Pece-híd Nagyváradon

Forrás: PMO

P. Nagy Noémi

A munkálatok befejeztével, csütörtök reggel nyitják meg a forgalom előtt az új Pece-hidat, amely a Horea utca, a December 22. park és a Feldioarei utca környékét köti össze a Ceyrat negyeddel. Ez a második híd a Pece felett, amit a váradi önkormányzat az utóbbi időben átad, az első a Radu Enescu és a Trotușului utcákat köti össze. „A közúti infrastruktúra javítása prioritás a helyi közigazgatás számára. A Făgărașului utca meghosszabbításával és korszerűsítésével együtt az új villamosvonal mentén az új híd fontos projekt városunknak, hiszen megkönnyíti a forgalmat a város egy olyan területén, amely gyors fejlődésen megy keresztül” – részletezte Florin Birta polgármester.

Az új híd 18,80 méter hosszú és 14 méter széles, a két oldalán járdával. A kivitelezést a Porr Construct cég végezte, és a következőket foglalta magába: útépítési és mederjavítási munkálatok, alapozás, hídépítés, esővízgyűjtési és -elvezetési munkálatok csapadékcsatornákon keresztül, közlekedésbiztonsági munkálatok (útjelzőtáblák kihelyezése, útjelzések felfestése, fémkorlátok kihelyezése), közvilágítás stb. A beruházás értéke 2,4 millió lej (áfa nélkül). Az új híd és a Făgărașului utca elkészültével összeköttetés jön létre a Rulikowski út, a December 22. park és a Ceyrat negyed között, így utóbbi városrész sokkal könnyebben megközelíthető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában