Tisztújítás

2023.04.19. 10:01

Küldöttgyűlést tartottak a fugyivásárhelyi és értarcsai RMDSZ körzeti szervezetei

A fugyivásárhelyi körzeti RMDSZ is megszervezte beszámoló és tisztújító közgyűléseit. A gyűléseket Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettes vezette Vargyas Ferenc és Ágoston Sándor helyi elnökök társaságában. A körzet alá tartozó fugyivásárhelyi és fugyi helyi RMDSZ szervezetek az elmúlt időszakban is összehangolták tevékenységeiket. Megtartották a nemzeti megemlékezéseket, anyák napi ünnepséget szerveztek, valamint a Tulipán Kaláka mozgalmon belül közmunkát is végeztek. Többször szerveztek konzuli napot a kettős állampolgárok ügyintézése végett, a falunapkor gondoskodtak a magyar fellépőkről, valamint egy nótaestet szerveztek az idősek világnapja alkalmából.
A tevékenységi beszámolók elfogadása után a jelenlévő tagok döntöttek a helyi elnökök, illetve a körzeti elnök személyéről, ennek értelmében Fugyivásárhely helyi elnöke Vargyas Ferenc, Fugyi elnöke pedig Ágoston Sándor maradt. Körzeti elnöknek ez alkalommal is Ágoston Sándort jelölték és szavaztak bizalmat. A választmányok, a bizottságok, valamint a megyei küldött megszavazása után, zárásként, Borsi Lóránt tartott politikai tájékoztatott az RMDSZ kormányzati munkájáról, illetve az ehhez kötődő konzultációra hívta fel a figyelmet. Külön kiemelte a község azon beruházásait, amelyre a finanszírozást a Cseke Attila által vezetett Fejlesztési Minisztérium biztosítja. Végezetül sok sikert kívánt a körzeti szervezetnek a helyi közösség további szolgálatához.
Értarcsa községben a helyi, illetve körzeti beszámoló és tisztújító RMDSZ-gyűléseket április 13-án szervezték meg. A gyűléseket Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettes vezette. A helyi szervezetek tisztújításának eredményeként Éradonyban Szalkai Zsuzsanna, Értarcsán Kóka Gyula maradt az elnök, míg Gálospetriben a leköszönő Visky Máriát, aki 33 éven keresztül töltötte be ezt a tisztséget, Vajna Antal polgármester váltotta, a leköszönő elnök javaslatára és a közgyűlés egyhangú döntése alapján. A helyi tisztújításokat követően a körzeti tisztújításra is sor került, így az értarcsai, az éradonyi és a gálospetri küldöttekkel megtartották a körzeti küldöttgyűlést.
A tevékenységi beszámolót Kerezsi Attila alpolgármester, körzeti elnök prezentálta. Ebből kiderült, hogy több infrastrukturális fejlesztés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra is. Úgy tavaly, mint idén minden településen megtartották a március 15-i megemlékezéseket, de tavaly ugyancsak mind a három településen szerveztek nagysikerű falunapokat. Ezenkívül bált is sikerült rendezni és gyermeknapi programokat is.
A tevékenységi beszámoló elfogadása után a küldöttgyűlés egyhangúan Kerezsi Attilának szavazott újból bizalmat. Borsi Lóránt gratulált a régi-új csapatnak és sok sikert kívánt mindenkinek az újabb mandátumhoz, a közösségi munkához, hiszen ez az RMDSZ feladata, úgy helyi szinteken, mint jelenleg a kormányzati szinten is. Ennek után a megyei vezető kitért azokra a kezdeményezésekre és elért sikerekre, amit az RMDSZ kormányzati szerepvállalása véget tudod kiharcolni a magyar közösségek számára és nemcsak. A gyűlés kötetlen beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában