Faschingfest

2023.02.12. 14:08

Különleges divatbemutató az NDF farsangi bálján

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyváradi Német Demokrata Fórum (NDF) Faschingfestet, vagyis farsangi bált szervezett szombat délután a Partium Keresztény Egyetem dísztermében. Theisz Arnold elnök köszöntötte nagy szeretettel a jelenlevőket, kiemelten a fellépő diákokat és kulturális csoportokat. Örömének adott hangot, amiért ismét közösségben lehetnek, hiszen a koronavírus-járvány miatt az NDF rendezvényei is elmaradtak, de – mint fogalmazott –, eljött újból az ideje a társasági életnek.

A programot igyekeztek a farsang hangulatának úgy összeállítani, hogy volt benne ének, tánc és sok vidám pillanat. A Speranța pünkösdista gyülekezet rézfúvós zenekara nyitotta a fellépők sorát, majd bemutatkozott a mezőteremi NDF Rocken Rose tánccsoportja, a Budai Evelin által felkészített fiatalok német táncokkal és egy fergeteges rock and roll összeállítással készültek. A továbbiakban Ianisia Trip, a Friedrich Schiller Líceum diákja szólótáncot mutatott be, majd ezen iskola elemistái táncoltak, a koreográfusok Vékony Tibor volt.

 Az Exkluzive Dans tánciskola növendékei következtek (Miriam Lincar és Adrian Bodea), a schilleres Mircea Glodean zongorázott, a kilencedikesek ritmus sportgimnasztika számmal léptek fel (a felkészítőjük Bagosi Fanni). Ezúttal is nagy sikert arattak az újpalotai Wilde Rose és a váradi Enzian és Regenbogen tánccsoportok, melyeknek a koreográfusa Szilágyi Annamária, kiemelendő utóbbiak nem mindennapi „divatbemutatója”.

Az ünnepséget árverések színesítették, a maszkverseny után Pontos József szolgáltatta a zenét.

A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában