Megbeszélés

2023.02.23. 14:27

A szabadban zajlott a „lakossági fórum”

Nagyvárad központi részének lakosaival találkozott február 22-én Florin Birta váradi polgármester, akik a véget nem érő munkálatok miatt kérték a nem szokványos meghallgatást.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A nagyváradi polgármester a vízvezeték- és csatornahálózat, valamint a csapadékelvezetésre szolgáló rendszer cseréjének végeláthatatlan építkezései munkálatai által érintettek kérésére a közműszolgáltatók vezetőivel együtt beszélt az elégedetlen lakosokkal szerda délután. Pár héttel ezelőtt már tartottak hasonló terepszemlét, akkor is a Vámház (Evreilor deportați) – Rulikowski (Aramatei Române) – Ion Vidu utcákon élők mondhatták el panaszaikat. A korábbi találkozón a munkálatok mellett az érintett lakosok azt is szóvá tették, hogy a gázhálózat bővítésével egy időben a környékről kivonul a váradi Hőszolgáltató Rt. Az emberek arra panaszkodtak, hogy a gázhálózathoz való csatlakozás túl drága, és hangsúlyozták, nem lehet őket arra kényszeríteni, hogy lekapcsolódjanak a városi fűtésrendszerről. A polgármester akkor megígérte a panaszosoknak, hogy a Distrigaz Vest igazgatója is jelen lesz a következő találkozón, amire most szerdán kerítettek sort. Gheorghe Lazăr, a Distrigaz vezetője a mostani találkozón cáfolta, hogy a gázhálózathoz való csatlakozás 120 ezer lej körüli összegbe kerülne, ahogy azt az egyik lakos állította. Mint Lazăr elmondta, a költség körülbelül 2000 lej.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában