Közlemény

2023.01.03. 18:28

ADP: javultak a körülmények a Grivei menhelyen

Fotók: ADP

BN-összeállítás

Újra megkezdte működését a nagyváradi Grivei Állatmenhely 2023. január 3-án, kedden, mintegy másfél hónap elteltével. A Nagyváradi Közterület-fenntartó Vállalat (ADP) egy sor korszerűsítési munkálatot végzett itt.

 

„A munkálatok célja az volt, hogy növeljék a kóbor kutyák befogadására és elhelyezésére szolgáló helyiségek kapacitását, tekintettel arra az egyezményre, amely szerint az élesdi, margittai, nagyszalontai és belényesi kóbor kutyákat is ide szállítják” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. Ebben többek között arról is írnak: a legfontosabb munka a menhelyre érkező kutyák fogadóterének korszerűsítése volt, itt három elkülönítőt hoztak létre. Az 1-es elkülönítőben 11 kennel van, melyek mindegyike kilenc négyzetméter – ezek korábban csak hat négyzetméteresek voltak. A 2-es elkülönítőben tíz kennelt létesítettek, melyek mindegyike 12,5 négyzetméter. Emellett a 3-as elkülönítő kilenc darab, három négyzetméteres kennelből áll.

 

„Ezen a területen a menhelyre érkező kutyákat addig helyezik el, amíg mikrochippel ellátják, féregtelenítik, beoltják, ivartalanítják őket. A műtétek után a kutyákat méretük, agresszivitásuk, nemük vagy életkoruk alapján a hátsó kennelekbe helyezik” – idézi Alexandru Sârbut, a Grivei Menhely állatorvosát a közlemény.

 

Minden elkülönítő kennelt lebetonoztak, vízelvezető csatornákat építettek, és mindenhol ólakat helyeztek el. A kenneleket fémlemezzel fedték le és kerítéssel látták el, hogy a kutyák védve legyenek az időjárás viszontagságaitól. Ólakat helyeztek el azokban a kennelekben is, amelyekben a kezelés álló állatokat tartják. Ami a hátsó kenneleket illeti, azokat úgy alakították át, hogy a kutyákat méretük és agresszivitásuk szerint lehessen elhelyezni. A munkálatok előtt 13 kennel volt a hátsó részen, most 32 áll rendelkezésre, amelyek mindegyikébe új ólakat tettek.

 

A menhely hétfőtől péntekig 10 és 18, szombaton pedig 10 és 12 óra között áll nyitva a látogatók előtt. Az örökbefogadás hétfőnként és csütörtökönként 10 és 18, szombatonként pedig 10 és 12 óra között zajlik, amikor örökbefogadási „vásár” is van. A menhely vasárnap és ünnepnapokon zárva tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában