EMSZ

2022.12.21. 16:55

Paptamásiban is megalakult az EMSZ szervezete

Nagy érdeklődés mellett zajlott le Paptamásiban az Erdélyi Magyar Szövetség helyi alapszervezetének alakuló gyűlése. A találkozón Habinyák István, az EMSZ területi megbízottja köszöntötte az érdeklődőket, majd általános politikai helyzetértékelést nyújtott az ország és a régió fontosabb kérdéseiről, a magyarságot érintő ügyekről. Szólt az Erdélyi Magyar Szövetség megalakulásának okairól és folyamatáról, visszatekintve az elmúlt három évtized kudarcos, a magyarság szempontjából főleg negatívumokkal járó társadalmi-politikai eseményeire. Kihangsúlyozta az újrakezdés és újratervezés szükségességét, hogy az elszegényedő, fogyatkozó helyi – jelen esetben paptamási, kügyi és nyüvedi – közösség végre magára találhasson, és méltó életet tervezhessen utódai számára ősei földjén. Ehhez viszont olyan emberekre van szükség, akik önzetlenül akarnak a közösség érdekében dolgozni, nem pedig egy szűk kör érdekeit képviselve basáskodni az amúgy is sokféle bajtól sújtott lakosságon. 

A megjelentek a továbbiakban számos olyan ügyet hoztak fel, melyek a mindennapok életminőségét befolyásolják, és melyeket a község vezetői a sikerpropaganda ellenére nem tudtak, vagy nem akartak eddig sem megoldani. Szóba került többek között a tamási ásványvíz tisztázatlan és átláthatatlan ügye, mely természeti kincs nem a helyi közösséget, hanem egy messziről jött üzletember gazdasági érdekeit szolgálja a helyi tanács hathatós közreműködésével, de szó esett a tisztázatlan és megoldatlan földügyektől kezdve a közbirtokosság problémáin át a tömegközlekedés hiányosságairól is, és számos más helyi, megoldásra váró problémáról is. A megjelentek a hosszúra nyúlt, de jó hangulatú gyűlést követően megalakították az Erdélyi Magyar Szövetség helyi szervezetét, melynek soraiba a község összes településéről jelentkeztek tagok. Az elnöki teendők ellátásával a szavazást követően Vass Ottót bízták meg, míg az alelnöki feladatokat Papp Annamária vállalta magára. 
Az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodájának közleménye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában