Hangolódás

2022.12.17. 13:43

Lelki napot szerveztek a Szent László Líceumban

Forrás: Szent László Líceum

Ciucur Losonczi Antonius

Az iskola életében hagyományosnak számító lelki nap mindig különleges rendezvény, mivel ilyenkor, megszakítva a hétköznapok rohanását, alkalom teremtődik a befelé figyelésre, egymásra hangolódásra. Évente kétszer, húsvét és karácsony előtt szerveznek hasonlót a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, és általában a meghívottak−plébánosok, szerzetesek, lelkészek, hitoktatók és lelkes szülők−segítenek az iskola diákjainak az ünnepre való ráhangolódásban.

Péntek reggel a székesegyházban gyűltek össze a gyerekek és a szülők, ahol a szentmise kezdetén egy jászolt helyeztek a főoltár elé. Elmélkedésében Pék Sándor esperes-plébános, az iskola volt diákja kiemelte, hogy Keresztelő Szent János fénylő jelként hirdette a világ világosságát, Jézust Krisztust, és a mai világban mi is áldozathozatallal, „elégéssel”, jó cselekedetekkel, önmagunk felajánlásával és lemondással tudunk tanúságot tenni a Megváltónkról.

Forrás: A szerző felvétele

A Szent László-sok ezután az iskolájukba vonultak, ahol a továbbiakban több helyszínen zajlottak tevékenységek. Miközben Majoros Tibor váradvelencei akolitus a sportcsarnokban tartott előadást, a kápolnában a Szegedről érkezett Serfőző Levente atya, szemináriumi prefektus arról beszélt a gyermekeknek, hogyan lehet rákészülni a közelgő ünnepre, miért fontos, hogy úgynevezett örömnaplót vezessünk, és hogyan működik a Gondviselés az életünkben még olyan helyzetekben is, amikor nem is gondolnánk.

Ezután lelkészek és szülők vezetésével különféle foglalkozásokra, lelki beszélgetésekre került sor, az események megkoronázásaként pedig a díszteremben diákok Benedek Ramóna hitoktató szervezésében a Szent Ferenc karácsonya című misztériumjátékkal léptek fel többször is, ezáltal is tanúságot téve az emberhez lehajló és minket szerető Istenről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában