Faültetés

2022.12.16. 12:03

Fákat ültettek a Szent László-s diákok

BN-összeállítás

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum V. B osztályos tanulói december 12-én, hétfőn Dulău Dianna igazgatóhelyettes és biológia szakos tanár, Varabecz Mónika osztályfőnök, valamint Márton Katalin rajzszakos tanárok kíséretében bükk- és tölgyfa, illetve fenyőcsemetéket ültettek a nagyváradi római katolikus püspöki palota kertjében. A tevékenység az OMV Petrom országos facsemete-ültető projektjének köszönhetően valósult meg.

„Az Elültetem egy távolságra a reményt elnevezésű programban (Campania „Plantez speranţa la distanţă”) a gyerekek nagyon aktívan vettek részt, hiszen minden kisdiák választás szerint ültethetett egy facsemetét, melyet az év során gondozni fog. Az OMV-től kapott tananyag elsajátítása után a gyerekek lelkesedéssel és odafigyeléssel ásták ki a csemeték helyét. Tevékenységüket a püspökség kertészeinek segítő tekintete kísérte, amint nagy óvatossággal helyezték megfelelő távolságba a »babafákat«. A diákok örömmel, lelkesedéssel jelentkeztek a programra, a hideg idő ellenére is helyt álltak. Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni Böcskei László megyés püspöknek, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek a faültetés helyszínének biztosításáért, és az OMV Petromnak a támogatásáért” – nyilatkozta lapunknak Dulău Dianna igazgatóhelyettes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában