Tragédia

2022.12.30. 21:49

Elhunyt Duray Miklós felvidéki politikus

Forrás: Duray.sk

Elhunyt Duray Miklós felvidéki magyar politikus, közíró, egyetemi tanár, adta hírül december 30-án a felvidék.ma. "Mély megrendüléssel és fájdalommal tudatjuk, hogy 2022. december 30-án, életének 77. évében hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség után elhunyt Duray Miklós felvidéki magyar politikus, közíró, egyetemi tanár, Esterházy János óta a felvidéki magyar közösség és politikai élet legnagyobb formátumú, meghatározó alakja" – olvasható a portálon.

Duray Miklós 1945. július 18-án született Losoncon.

A hirek.sk összefoglalója szerint Duray a mečiari hatalom idején, a magyarokat ellehetetlenítő választási törvény jóváhagyásakor elsőként mondta ki, hogy bármennyire is nehéz elképzelni a három magyar párt egyesülését, nincs más lehetőség. És kellő alázattal, hátrább lépett, az elnöki posztot átengedve Bugár Bélának.

Számos elismerés között birtokosa volt a Magyar Köztársaság Érdemrend Nagykeresztjének, és 2011-ben neki ítélték oda a Polgári Magyarországért Díjat.

 

Duray Miklóst a Bihari Napló és az Erdon.ro szerkesztősége is gyászolja. Emléke legyen áldott. Nyugodjon békében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában