Virágkarnevál

2022.08.21. 12:55

Virágkocsik a nagyváradi Szent László téren

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Az augusztus huszadikai ünnepség keretében vasárnap délelőtt megérkeztek a Debreceni Virágkarnevál kompozíciói Nagyváradra, a Szent László térre. Ezeket a nap folyamán 17.30 óráig tekinthetik meg itt az érdeklődők, ugyanis ekkor útnak indulnak velük az Érmellék több településére.

Fotós: Alexandru Nițescu

Négy virágkocsi érkezett a bihari megyeszékhelyre, ezek közül az egyik Debrecen és Nagyvárad közös alkotása, amelyen a cívis várost jelképező főnixmadár és a Váradot szimbolizáló, a fejedelmi palotában látható griffmadár virágból készült mása látható.  Ugyanakkor a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi, a debreceni Szakképzési Centrum méheket ábrázoló, a zöld energiát előtérbe helyező virágkocsija, illetve a jövő évi, Magyarországon megrendezendő színházi olimpia apropóján készült „Színház az egész világ” nevet viselő alkotás is megtekinthető a főtéren.

Fotós: Alexandru Nițescu

Vasárnap a gyermekeknek is kedveztek: bár eredetileg a Szent László téren tartottak volna gyerekelőadást, végül a Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenytermébe költöztették a budapesti Csányi Sándor Produkció A hisztis királykisasszony című interaktív mesedarabját. A Nagyvárad Táncegyüttes előadását, amely a János vitéz című előadásukból tartalmaz részleteket, a délutáni órákra halasztották, szintén a filharmóniába, a teljes előadást pedig az eső miatt augusztus 27-ére tették át.

Felvonulás a megyében

A virágkocsikkal a tervek szerint vasárnap 18 órakor indultak el Nagyváradról Szentjobb felé, ott „éjszakáznak”, majd augusztus 22-én, hétfő reggeltől halad keresztül a menet több magyarlakta Bihar megyei településen. A tervezett helyszínek és időpontok a következők: 9 óra – Micske, kultúrotthon előtti tér, 10 óra – Tóti, a polgármesteri hivatal előtt, 11 óra – Margitta, a városháza előtt, 12 óra – Monospetri, a katolikus templomnál, 13 óra – Székelyhíd, a központi park mellett, 14 óra – Csokaly, 15 óra – Kágya, közvetlenül a kanyarban, 16 óra – Bihardiószeg, a Zichy-kastélynál, 17 óra – Biharfélegyháza, a községházánál, 18 óra – Paptamási, a polgármesteri hivatalnál, 19 óra – Bihar, a Penny Market előtti tér, 20 óra – Bors, a sportcsarnok előtt, 20.30-kor indulás a határátkelőhöz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában