Ellenőrzés

2022.07.07. 17:00

Szennyeződés a Sebes-Körösben

BN-összeállítás

Ellenőrzést tartottak szerda délután több intézmény munkatársai a Sebes-Körös bal partján, a nagyváradi Continental Hotel közelében, miután egy polgár panaszt tett a folyó szennyezettségére vonatokozóan. A helyszínen vizsgálódtak a Környezetvédelmi Őrség, a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Körösök Vízügyi Igazgatóság szakemberei, akik megerősítették a szennyezés tényét, azt, hogy két földalatti, meglehetősen nagy átmérőjű csövön piszkos és bűzös szagú víz áramlik a folyóba. 

A két cső a szálloda tulajdonában lévő telek és a Nagyváradi Egyetem egykori virágháza között található. A szennyezés forrását és típusát a szakemberek fogják megállapítani. A vízügyi igazgatóság munkatársai vízmintákat vettek, a Nagyváradi Vízművek pedig ki kell derítse, hogy a két cső milyen célt szolgál valójában. Feltételezések szerint ezek a csövek a város csapadékelvezető rendszerének részét képezik, amelyek vagy eldugultak, vagy egyesek illegálisan rájuk kötötték a szennyvízelvezetőjüket. Az okok feltárása után a környezetvédelmi őrség szabja majd meg azt, hogy milyen intézkedéseket kell hozni a szennyezés megállítására, illetve ez az intézmény rója majd ki a bírságokat is.

Fotók: Paul Lelea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában