Tanácsadás

2022.06.22. 11:00

Egészségoázis a Richter Gedeonnal a 10. Szent László Napokon

Az egészséges életmódra való áttérés és a megelőzésre való odafigyelés csupán kettő azon bölcs döntések közül, amelyeket meghozhatunk annak érdekében, hogy egészségesebben éljünk. Az Egészségoázis címet viselő program keretében a Gedeon Richter Románia szervezésében a 10. Szent László Napokra érkező szakemberek június 24. és 26. között, tehát pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 14, illetve 15 és 18 óra között a megelőzés fontosságára hívják fel az érdeklődők  figyelmét, ingyenes orvosi tanácsadást biztosítanak, és különböző tematikájú nyílt beszélgetéseken vesznek majd részt.

A nagyváradi vár Bethlen bástyájában a következő programok várhatók:

Talp- és lábboltozat – állapotfelmérés. A talp-lábfej gyerekkori szűrése lehetővé teszi a kóros állapotok korai felismerését, diagnosztizálását és kezelését. Nekünk, felnőtteknek az a feladatunk, hogy felismerjük, és szakemberek segítségével megoldjuk gyerekeink ilyen jellegű problémáit. Az Osteopharm szakemberei hasznos tanácsokkal szolgálnak ebben a témakörben.

„Az vagy amit megeszel!” Az egészségügyi szakemberek egyértelműen megerősítették, hogy a helytelen táplálkozás megbetegíthet. Legyen szó akár túlsúlyról, akár kettes típusú cukorbetegségről, inzulinrezisztenciáról, magas vérnyomásról vagy más szív- és érrendszeri betegségről, a helyes étrend meghatározó módon hozzájárulhat  ahhoz, hogy felvegyük a harcot ezekkel. A szakember hasznos információkkal szolgál arról, hogy miként előzhetők meg bizonyos betegségek egészséges táplálkozással.

Bőrünk, testünk pajzsa. A bőrgyógyász hasznos tanácsokkal várja mindazokat, akik számára fontos a bőrük egészségének a megőrzése. A felnőttek többet megtudhatnak az anyajegyekről, a melanoma korai felismeréséről, illetve arról, hogyan védjék meg a gyerekek bőrét a nap káros hatásaitól. A kisebbek interaktív játékok révén sajátíthatják el a helyes fényvédelmi szokásokat.

A szakember válaszol, 17–18 óra között: interaktív beszélgetések az Egészségoázis szakembereivel különböző, egészséggel kapcsolatos témakörökben.

A Szent László Napok programjáról további részletek a www.szentlaszlonapok.ro honlapon, a fesztivál Facebook-oldalán, valamint a Festivize okostelefonos applikációban.

A Szent László Napok sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában