Tiltások

2022.05.13. 07:48

Útban vannak a tanuló vezetők

Illusztráció

BN-összeállítás

Rendeletet adott ki a Bihar Megyei Prefektúra, melynek értelmében csúcsidőben tilos lesz autóvezetői oktatást végezni, illetve gyakorlati autóvezetői vizsgát tenni Nagyvárad egyes utcáin, valamint Félixfürdőn, Püspökfürdőn, továbbá a Nagyvárad–Bors és Nagyvárad–Bihar országút-szakaszokon. 

A prefektusi rendelet kimondja, hogy a tiltás január 1.–június 30., és szeptember 10.–december 31. időszakokban érvényes minden nap 7–8.30 és 15–18 óra között. Nagyváradon a következő utcákon nem szabad vezetést tanulni és autóvezetői vizsgát tenni: Fürdői út/Nufărului, Ghillányi/Dimitrie Cantemir, Emanuil Gojdu tér, Sztaroveszky/Magheru sugárút, Fő utca/Republicii, Püspöki út/Ştefan cel Mare, Transilvaniei, Dacia, Borsi út, Aradi út, Vitéz/Decebal, Oneştilor, Carpați, Beöthy Ödön/Iuliu Maniu, Kapucinus/Traian Moşoiu utca, Nagyvásártér/Parcul 1 Decembrie, Vámház/Evreilor Deportați, Rhédey/Matei Basarab, Kert/Avram lancu, Rulikowski/Armatei Române, Egyetem/Universității, Széchenyi tér/Parcul Traian, Szaniszló/Mihai Eminescu, Uri/Roman Ciorogariu, Kossuth/Independenței, Szent László tér, Teleki/Primăriei, Bémer/Ferdinand tér, Körös/Tudor Vladimirescu, Alexandru Cazaban, Ecaterina Teodoroiu, Louis Pasteur és Teodor Neş utca. Ezek mellett érvényes a tiltás az említett időszakokban és időintervallumokban Püspökfürdő és Félixfürdő minden utcáján, valamint a Nagyvárad–Bors és a Nagyvárad–Bihar országút-szakaszokon. A prefektusi rendelet kimondja azt is, hogy július 1.–december 31. között szombatonként is lehet gyakorlati autóvezetői vizsgát tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában