Festum Varadinum

2022.05.29. 14:53

Nagy sikerű Mága-koncert a székesegyházban

Fotó: Vigh László/Festum Varadinum

Fotó: Vigh Laszlo Miklos

Pikó Stefánia

Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán az elmúlt hétvégén Nagyváradon tartott koncertjével, mely eredetileg a nagyváradi várban lett volna, ám a nagyérdemű számára ismeretlen okok miatt a helyszín végül a római katolikus székesegyház volt. A helyszín előnye annak ünnepélyesebb, elegánsabb közege, hátránya viszont, hogy az érdeklődők számához képest túlságosan korlátozott a befogadóképessége. Már a koncert megkezdése előtt úgy megtelt az egyébként meglehetősen nagy székesegyház, hogy mozdulni is alig lehetett benne. Sokan kint is maradtak, köztük egy kisgyermekes család is, akik a bejáratnál álldogálva elmondták, be sem mernek menni a kicsivel, mert attól tartanak, hogyha bármilyen gond adódik, ki sem tudnának gyorsan jönni.

Fotó: Alexandru Nițescu

 Többen reménykedtek abban, hogy esetleg kihangosítják majd a koncertet, volt is két hangfal a főbejárat fölött, de végül ezeket nem léptették működésbe. Az ilyen-olyan kellemetlenségek ellenére nagy sikert aratott a koncert, amelyen a hegedűművészt zenekar is kísérte. A koncertet megelőzően a jelenlévőket Biró Rozália parlamenti képviselő, illetve Böcskei László római katolikus megyés püspök köszöntötte. Az esemény a Festum Varadinum részét képezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában