Román posta

2022.04.01. 13:22

Szabadságon a postás, és vele a levélszavazati csomagok

Illusztráció

Pikó Stefánia

 

Ahhoz képest, hogy a román posta korábban hivatalos közleményben kérte ki magának, hogy romániai magyar pártok kampányt indítottak, azt állítva, hogy nem fogják idejében kézbesíteni a levélszavazatokat, furcsa dolgok történnek a háza táján…

 

„Megéltem 66 évet, még sosem fordultam a sajtóhoz, de most betelt a pohár” – kezdte mondandóját F. K. váradszentmártoni olvasónk, aki nagy felháborodással mesélte, azért nem tudja leadni idén szavazatát a magyarországi választások alkalmából, mert április ötödikéig szabadságon van a helyi postás, a posta alkalmazottainak elmondása alapján pedig erősen feltételezhető, hogy nála van legalább két levélszavazati csomag – a panaszt tevő olvasónk és férjének csomagja. A házaspár az Eurotrans Alapítvány segítségével négy évvel ezelőtt sikeresen részt vett a szavazáson, ezúttal viszont már nincs nagy remény erre. Türelmesen várták a csomagokat, kétszer bementek a postahivatalba is, hogy érdeklődjenek, utoljára csütörtökön, amikor az alkalmazottak annyit mondtak, hogy ők mindent odaadtak a postásnak, ez innentől kezdve nem az ő dolguk, hanem a postásé, aki ötödikéig szabadságon van.

 

Telefonon két értesítést is kaptak arról, hogy megérkeztek a levélszavazati csomagok, így nagy a valószínűsége annak, hogy ezek valóban a szabadságon lévő postásnál vannak, együtt olvasónk egyéb irataival is, melyekre szintén mielőbb szüksége volna egészségügyi problémái miatt. A panaszos pénteken tovább próbálkozott, a váradszentmártoni postahivatal azonban a telefonhívásokra nem reagált már a déli órákban sem.

 

A házaspár mélységesen felháborodott, hiszen nem egy akármilyen levélről van szó, az pedig, hogy milyen hanyagsággal, nemtörődömséggel kezeli a hivatal a helyzetet – a férj elmondása szerint a posta alkalmazottai ki is nevették – már csak hab a tortán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában