Oktatás

2022.03.21. 15:00

Vidám Versek Szavalóverseny

Nagyváradon a Nicolae Bălcescu Általános iskola szervezte meg a Vidám versek versmondó verseny körzeti szakaszát. A nagyváradi és a Várad környéki diákok négy korcsoportban mérkőztek meg egymással. Idén rendhagyó módon, online formában gyűltek össze a szavalatok, amelyeket március 16-án, szerdán, délután zsűriztek a nagyváradi Nicolae Bălcescu Általános Iskolában. A körzeti megmérettetésre összesen 50 elemi osztályos tanuló és 33 általános iskolás jelentkezett. A verseny körzeti szakaszának szervezői: Veszprémi Emőke, Bodó Annamária, Barna Gabriella, Kis Jolán, Orbán Rita tanítónők; Lőrincz Enikő, magyartanár. Alsósoknál a zsűri tagjai: Elekes Anna óvónő, Oláh Anikó bábszínész, Varkucs Róbert magyartanár voltak;  a nagyobbaknál pedig Coroianu Ágnes, Megyesi Réka, Csepregi Imola magyartanárok véleményeztek.

 

A versek meghallgatása és elbírálása után a következő eredmény született meg. Az előkészítő – II. osztályosok közül Nagy Léda (Szacsvay iskola), Demeter Tündér (mezőbaji iskola), Varabecz Botond (Szacsvay iskola);  a III–IV. osztályból Nagy Lilla (Szacsvay iskola), Végvári Dominik (Lórántffy Zsuzsanna Gimnázium), Major Henrietta (Szacsvay iskola); az V–VI. osztályosok közül Gál Hanna-Nóra (Művészeti Líceum), Boross Péter (Szacsvay iskola), Vindis Fanni (Szacsvay iskola), Póra Imre Csaba (Borsi Iskola), Smauss Milán (N. Bălcescu iskola); a VII–VIII. osztályból Bajgyik Baranyi Botond (borsi iskola) bizonyult a legjobb szavalónak. Ezek a diákok jutnak tovább az Érmihályfalván megrendezésre kerülő megyei döntőre. Az országos döntőt Szatmárnémetiben, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában