Székely kapuk – Zöld Kapuk

2022.03.10. 15:00

Projekt: Életfa, avagy gyógyítsuk a föld sebeit

Ciucur Losonczi Antonius

 

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum ismét csatlakozott a Székely kapuk – Zöld Kapuk elnevezésű környezetvédelmi közép-európai ökocivilizációs projekthez. Ennek keretében 2022-ben a Seven-Up elnevezésű csapat az Életfa, gyógyítsuk a föld sebeit feladatsorozatot választotta. Az öt állomásos vándorkiállítás utolsó helyszíne a Szent László Líceum, korábban a Közösségért Alapítvány Europe Direct központjában, a Szent László Óvodában, a Tibor Ernő Galériában és Bihar község polgármesteri hivatalában lehetett megtekinteni a diákok munkáit.

 

Kedd reggel egy kisebb ünnepséget is tartottak, Konrád Katalin iskolaigazgató értékelte azt, hogy a gyermekek számára fontos a környezetük, és ki is tudták fejezni azt, amit éreznek, képzőművészeti eszközökhöz folyamodva. „Továbbra is legyetek ilyen ügyesek és kreatívak!” – tanácsolta. Márton Katalin rajztanár arról számolt be, hogy heten kezdték (innen a nevük is, a Seven-Up), végül pedig tizenketten lettek. A projektbe Luminița Ilisie román szakos tanárnő is bekapcsolódott, ugyanis újrahasznosították a pizzásdobozokat, és olyan, általuk olvasott román nyelvű könyveket ábrázoltak ezekkel ötletes módon, melyeket a nyári vakációban házi olvasmányként kaptak feladatul.

Dulău Dianna igazgatóhelyettes, biológiatanár is méltatta a választott témát, és gratulált a tanároknak és gyerekeknek egyaránt.

Bönesch Ingrid, Gyöngyi Rebeka VI. A osztályos tanulók a légkörre gyakorolt káros, illetve értékes elemeket jelenítették meg, Kádár Noémi-Hajnalka (V.B) és Dinok Patrik (VI.B) a fa és globális felmelegedés kölcsönhatását, Mocsár Denissza és Perei Dániel (V.B) a fa és a talajvíz minőségének kölcsönhatását, Kocsmarik Nimród, Mulea Tamás (VI.B) a fa és a biológiai sokszínűség kölcsönhatását, Kiss-Király Balázs és Oláh Dóra (VI.B) az élő fa ajándékait jelenítették meg az ember kertjében és udvarán, Kuzsma Hanna, Molnár Kendra-Katalin (VI.B) pedig arra biztatott alkotásával, hogy ültessünk sok fát, ligeteket és erdőket létesítve a Földön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában