Nagytakarítás

2022.03.25. 12:13

Közel negyven tonna szemét gyűlt össze

Pap István

 

A nagyváradi tavaszi nagytakarítás során eddig már több mint 38,5 tonna szemét gyűlt össze, írta közleményében a váradi polgármesteri hivatal. A nagytakarítási akciónak eddig két etapja zajlott le, a RER Vest cég dolgozói Váradszőllősön, Velencén, Rogériuszon, Biharpüspökiben, Olasziban, a Tineretului lakónegyedben, valamint a Dragoș Vodă úton és környékén takarítottak. Ma folytatódik az akció, Őssiben, Észak-Őssiben, az Európa és a Grigorescu lakónegyedekben fognak takarítani, míg április 1-jén a 3. számú övezet kerül sorra (a Fő utca, a nagyállomás és környéke, a Kanonok sor, a Sztaroveszky/Magheru út, a Făcliei út és a Szilvás).

A nagytakarítás során a RER Vest köztisztasági vállalat a zöldövezeteket, a tereket, az utak menti területeket takarítja meg. A RER alkalmazottai felszedik a zöldövezetekben, a játszótereken lévő szemetet, összegereblyézik a lehullott leveleket, ágakat, leseprik a sétányokat, aszfaltozott, betonozott területeket és kiürítik az utcai szemétkukákat. A hivatal közleménye felhívja a figyelmet arra is, hogy április 1-től kezdődik és április 15-ig tart a tavaszi nagytakarítás a nagyváradi lakótársulások számára is, melyek a tömbházak melletti zöldövezeteket, az ingatlanok bejáratának a környékét, a magánházakban lakók pedig a házuk előtti területeket, valamint a járda és a közút közötti zöldövezeteket kell majd megtisztítsák. Ugyanakkor április 4–15. között újabb nagy méretű hulladékgyűjtési kampány lesz a városban. Ennek keretében a természetes személyektől nagy méretű holmikat (bútorokat, háztartási eszközöket, matracokat, szőnyegeket stb.), valamint veszélyes hulladékokat (tisztítószerek, vegyszerek, festékek, belsőépítészeti munkálatokhoz használt anyagok csomagolását, elemeket, akkumulátorokat) fognak elszállítani. Erről a kampányról egy későbbi időpontban nyújt majd részletesebb tájékoztatást a polgármesteri hivatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában