Mathias Corvinus

2022.02.07. 18:05

Megduplázódott az erdélyi Középiskolás Programban részt vevő diákok száma

MCC-közlemény

 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolások számára januárban meghirdetett felvételijére Erdély-szerte 729 diák jelentkezett. A program létszáma ezzel a duplájára nőtt! Az erdélyi Középiskolás Program most már több mint 1400 diákot számlál. Zsiga Karola, az erdélyi Középiskolás Program(e-KP) koordinátora elmondta, hogy a felvételt nyert diákok többek között társadalmi tanulmányokat, jogot, pszichológiát, közgazdaságot vagy modernkori történelmet tanulhatnak. Továbbá szakmai kirándulásokat és tehetséggondozó táborokat is kínálnak a jelentkezők számára. Mindemellett a program angol és román nyelvű kurzusokat is biztosít az érdeklődőknek. A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló, ingyenes kurzusaira január 30-ig várták a diákok jelentkezését. Ebben az időszakban 58 erdélyi iskolából összesen 728 diák felvételizett. 

 

A nagyváradi és az aradi központba jelentkező diákok nagy része a Mihai Eminescu Főgimnáziumban, az Ady Endre Elméleti Líceumban, a Nagyváradi Művészeti Líceumban és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, illetve a Csiky Gergely Főgimnáziumban tanul. Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója kifejtette, hogy azért is van nagy jelentősége a felvételi során elért számoknak, mert a tavalyi tanév után megnézték, hogy melyek azok a régiók, ahonnan a diákok kevésbé vannak jelen a programban, és a felvételi kampányban próbáltak ezekre a helyekre koncentrálni. Így külön öröm, hogy a közép-erdélyi régióból és Partiumból nagy számú diákot sikerült megszólítani. Továbbá megköszönte minden tanfelügyelő, iskolaigazgató és tanár munkáját, akik bármi módon hozzájárultak ahhoz, hogy a felvételi során elérjék ezeket a számokat! Ősszel összesen 724-en kezdték meg tanulmányaikat az MCC erdélyi Középiskolás Programjában, amely nyolc erdélyi városban (Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben és Székelyudvarhelyen) kínál ingyenes képzést a fiataloknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában