Oktatás

2022.02.18. 11:12

Cseke Attila fejlesztési miniszter: Új, korszerű iskolát építünk Székelyhídon

RMDSZ-sajtóanyag

„Új iskolát építünk Székelyhídon a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai számára. A szükséges, 40 millió lejes finanszírozást a fejlesztési minisztérium biztosítja” – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető. „Az RMDSZ egyik legfontosabb prioritása, hogy a magyar gyermekek magyar iskolákban tanuljanak, korszerű körülmények között. Az új intézményben osztálytermek, laborok, műhelyek és multimédia terem is lesz, az iskolának saját konyhája és ebédlője biztosítja a meleg ebédet minden diák számára. Minden feltétel adott lesz a tanuláshoz, a gyermekek fejlődéséhez” – nyilatkozta Cseke Attila.

Az új épület kétemeletes lesz, 24 osztálytermet alakítanak ki benne, és mindegyikben elfér akár 30 diák is. Az épületben kémia, biológia, fizika és informatika labor is lesz, egy művészeti műhely és egy idegen nyelvek tanulásához alkalmas terem, mutatott rá a miniszter. Cseke Attila elmondta: a kivitelezés határideje három év, és 720 gyermek tanulhat egyetlen váltásban az új iskolában, így nem lesz szükség a délután kezdődő oktatásra. Az új épületbe a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum I–VIII. osztályos diákjai költözhetnek át. „A székelyhídi közösség régóta dolgozik ennek megvalósításán. Gratulálok a közösségnek és vezetőinek ahhoz, hogy most ez a terv valóra válhat” – zárta nyilatkozatát Cseke Attila. A finanszírozás jóváhagyását követően közbeszerzésre írhatják ki a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában