Beruházás

2022.01.27. 13:00

Elkezdődhet a vaskohsziklási kórház balneológiai központjának kiépítése

RMDSZ-sajtóanyag

 

„A vaskohsziklási kórház balneológiai központjának kiépítésére írtuk alá a kivitelezési szerződést. 23,68 millió lejjel támogatja a fejlesztési minisztérium azt, hogy egy korszerű kórházban, jobb ellátásban részesüljenek a betegek” – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter. 

A szaktárcavezető elmondta, a beruházás eredményeként a vaskohsziklásiaknak, a Fekete-Körös menti közösségeknek, de a távolabbról érkező betegeknek is korszerű felszereléssel ellátott egészségügyi létesítményt építenek, amely lehetőséget ad a hidrokinetoterápiás gyógyfürdőre, gyógymasszázsra, felépülésre. 

A 70-es és 80-as években épült kórházépületet 2024-ig korszerűsítik. A kibővített és korszerűen felszerelt gyógyfürdő központban orvosi rendelőket és elsősegélynyújtó pontot létesítenek, a betegek számára pedig szálláshelyeket és étkezdét is építenek. 

A balneológiai központban továbbá galvanikus gyógyfürdők, paraffinos csomagolás, ultrahangos terápia, fizioterápia, elektroterápia és magnetoterápia lehetőséget biztosítanak – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában