Programajánló

2021.12.15. 07:53

Kortárs klasszikusunk: Szőcs Géza

Folytatódik a Holnap Kulturális Egyesület Kortárs klasszikusaink sorozata, ezúttal a nagyváradi Léda-házban (Fő/Republicii utca 59.), 2021. december 15-én, szerdán 18 órától.

Szőcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas erdélyi magyar költő Marosvásárhelyen született 1953-ban. Első verseskötete 1975-ben jelent meg Te mentél át a vizen? címmel, amely nemzedéke, valamint a romániai magyar költészet élvonalába emelte és meghozta számára az írószövetség díját. Az Ellenpontok című szamizdat kiadvány miatt a Securitate letartóztatta. Később a kolozsvári Irodalomtörténeti és Nyelvészeti Intézet kutatója volt, újságíró Genfben, a Szabad Európa Rádió budapesti irodavezetője. 1989-től a Magyar Napló munkatársa lett. A romániai rendszerváltás után, politikai szerepvállalása miatt rövid időre visszatelepült Kolozsvárra. A Magyar PEN Klub elnöke. 2020. november 5-én hunyt el Budapesten.

Életművéről André Ferenc költő, slammer, műfordító, szerkesztő, irodalomszervező tart előadást. André Ferenc 1992-ben született Csíkszeredában. Két önálló kötete jelent meg, a Jelenkor Kiadónál 2018-ban a Szótagadó, valamint egy verses gyerekmese a koronavírusról Bújócskaverseny címmel a kolozsvári Koinóniánál. Írásait számos irodalmi folyóirat közli.

Az előadás végén, az érdeklődők között a Holnap Kulturális Egyesület ajándék könyvcsomagot sorsol ki. Mindenkit szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában