Fotóművészet

2021.12.13. 18:00

Jubileumi kiállítás az Euro Foto Art Galériában

Forrás: Csíki János

Japán és Románia közötti diplomáciai kapcsolat századik évfordulója apropóján nyílt kiállítás pénteken a FIAP-kiállítóközpontként is működő Euro Foto Art Galériában. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezésében megvalósult kiállítás Románia Külügyi Bizottságának partnerségében, illetve a Summit Agro România vállalat támogatásával jöhetett létre. A Japán romániai nagykövetségének pártfogása alatt megnyílt kiállításon 100 alkotás tekinthető meg, és a Romániai és japán tájak és emberek címet viseli. A pénteki kiállításmegnyitón részt vett Hiroshi Ueda japán nagykövet, a megjelenteket Gabriel Moisa, a Körösvidéki Múzeum ideiglenes igazgatója köszöntötte, aki kiemelte a kiállítás rendkívüli voltát. 

 

Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke ismertette az első, romániai és japán fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás létrejöttének körülményeit. Biró Rozália, a képviselőház külügyi szakbizottságának az elnöke Tóth István munkásságát emelte ki, aki nagyban hozzájárult a világ különböző tájain élő fotóművészek közötti kulturális kapcsolatok kialakításához, illetve fontos szerepet játszik Nagyvárad népszerűsítésében is. 

 

A Summit Agro România vállalat elnöke, Patricia Ştirbu köszönetet mondott a kiállítás megszervezéséért, egyben rámutatva, hogy a rendkívüli kulturális eseményeket művészi értékükhöz mérten kell anyagilag is támogatni. A kiállításmegnyitón japán zeneszerzők műveit előadva fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész. A rendezvény meghívottja volt Simona Totelecan mezzoszoprán énekes (Franciaország), aki karácsonyi dalokat adott elő. A kiállításmegnyitón bemutatták az Euro Foto Art kiadásában megjelent háromnyelvű – román, japán és angol – jubileumi albumot. A fotóművészeti albumot a www. eurofotoart.com honlapon is fel lehet lapozni. A kiállításmegnyitót az egyesület Facebook-oldalán is közvetítették, így az onnan visszanézhető. A tárlat, amelyet a tervek szerint 2022-ben Japánban is megnyitnak, január 7-ig, keddtől vasárnapig 9–17 óra között látogatható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában