Igehirdetés

2021.12.28. 17:00

Eseménydús ünnep volt Réven

Karácsony estéjén a révi református templomban Papp Csaba helyi lelkész a Máté írása szerinti szent evangélium, 2. részének 1, 2, 10 illetve 11 verseinek alapján szólt a jelenlévőkhöz. Igehirdetést követően csomagosztásra került sor.

BN-összeállítás

 

Hóhullás helyett zuhogó esőben hívták péntek este hat órakor a református templom harangjai a híveket az Isten házába. „Valahogy mintha kevesebben lennénk, mint eddigi ünnepeinken, talán az időjárás miatt”, mondta bevezetőjében az igehirdető, majd így folytatta: bármilyen hátráltató körülmény és környezet ellenére jó nekünk itt lenni, jó nekünk együtt ünnepelni, imádkozni; jó nekünk meghallgatni a karácsonynak a központi üzenetét: Megváltó született ma néktek. Ez minden egyes karácsonyi ünnepkörnek a központi üzenete. Nekem, nektek, mindenkinek megszületett a Megtartó. A napkeleti bölcseknek feltűnt egy csillag és tudták azt, hogy valami rendkívüli esemény fog történni a világban, ezért elindultak e csillag nyomában. Kutatók szerint közel 2500–2600 km-t tettek meg Jeruzsálem irányába, nem is volt gond addig, míg látták a jelet, a csillagot. Aztán valami történik, és elveszítik szemeik elől a csillagot, s nem tudják azt, hogy hogyan tovább. Ehhez hasonlítható a mi életünk is, haladunk karácsonytól karácsonyig, csillagot vagy mást követve, fejtette ki a lelkipásztor. A felvett történet is mutatja azt, hogy igen fontos egész évben követnünk azt a jelet, azt az Istent, aki lelke által soha nem hagy magunkra, biztatta a jelenlévőket. Isten a bölcseknek is visszaadja a csillaglátást, és célba érnek. Remélem, hogy lélekben mi is mindannyian célba érünk, remélem, hogy lélekben eljutunk Bethlehembe, mondta többek között Papp Csaba tiszteletes. Igehirdetést követően a helyi fiatalok, csoportos és egyéni előadók ünnepi műsora következett. 

 

Ezt követően a magyar betlehemes csoport tagjai vonultak be a templomba, és kívántak kellemes karácsonyt a jelenlévőknek. A templomi esemény a Csendes éj és a gyülekezeti ének eléneklésével zárult. Idén is a templomból kijövet kapták meg a gyerekek, fiatalok, idősek és a betegek az egyház által készített 150 darab ajándékcsomagot. A hagyományokhoz híven, karácsony első napján déli fél egykor, a templomi szertartásokat követően a falu központjában gyűltek össze a Réven meglévő felekezetek képviselői. A baptista, pünkösdista, görög-katolikus, református és ortodox egyház tagjai karácsonyi énekeket adtak elő, majd a helyi önkormányzat jóvoltából 470 ajándékcsomag került kiosztásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában