munkamegbeszélés

2021.11.04. 15:00

Települések jegyzőivel találkozott a prefektus

Large stack of file folders, documents, paperwork piled on glass top desk in office with desktop computer. Bookshelves in background.

Fotó: Illusztráció

BN-összeállítás

Egy munkamegbeszélés-sorozatot indított útjára néhány hete a prefektúra a Bihar megyében működő 101 területi közigazgatási egység jegyzőivel, azzal a céllal, hogy hatékonyabbá tegye az adminisztratív tevékenységeket. Az ezen a héten lezárult tanácskozások a megyeháza dísztermében zajlottak, egy előre meghatározott ütemterv szerint, átlagosan 25 résztvevővel. Többek közt a következő problémák vetődtek fel: határidőn belül reagálás a Dumitru Țiplea által kibocsátott körlevelekre; a helyi önkormányzati képviselőtestületi közgyűléseken a napirendi pontok közt szereplő határozati javaslatoknak az előkészítése és a polgármesterek rendelkezésére bocsátása; a polgármesteri hivatalok weboldalainak folyamatos frissítése; a települések köz- és magánterületeinek kezelése; a közgyűlések átláthatóságának biztosítása, a földtörvény értelmezése, a digitalizálás fontossága, az ingatlanjavak koncesszióba adása stb.

A következő találkozója a jegyzőkkel a prefektusnak a jövő héten lesz, videokonferencia formájában, a téma a jövő évi népszámlálásra való felkészülés, valamint a legelők helyzete lesz, derült ki a kormánybiztosi hivatal által kibocsátott közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában