beruházás

2021.11.24. 13:00

Közvitán a vasútprojekt

Fotó: Illusztráció

BN-összeállítás

A Szállításügyi Minisztérium közvitára bocsátotta a Kolozsvár–Nagyvárad–Biharpüspöki vasútvonal felújításának és villamosításának tervét, így most bárki javaslatokkal élhet, ha felkeresi a minisztérium honlapját. Igyekezniük kell azoknak, akiknek vannak ötleteik, mert a közvita november 29-én zárul. A most közvitára bocsátott projekt a beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak az elfogadására vonatkozik. A Kolozsvártól a román–magyar határig tartó vasúti pálya hossza 166,216 kilométer. A beruházás során felújítják és villamosítják a vasúti sínpályát, az új vasúti infrastruktúra lehetővé teszi majd azt, hogy a vonatok 100–160 km/órás sebességgel haladjanak. A felújítás a jelenlegi sínpályákon, a meglévő nyomvonalon fog zajlani, kivéve azokat az övezeteket, ahol módosítani kell a kanyarok sugarát, hogy ezzel is lehetővé váljon az, hogy a vonatok optimális körülmények között és a jelenlegi sebességnél gyorsabban haladhassanak.

A beruházás költségvetése 9.493.358 lej áfával együtt, a kivitelezési időszak 48 hónap. A projekt megvalósításához szükséges pénzt nemzetközi vissza nem térítendő támogatásokból és az állami költségvetésből fedezik majd. Ez utóbbi pénzforrás a Román Államvasutak bevételeiből és más törvényes beruházási költségvetési tételből származik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában