Adomány

2021.11.16. 19:00

Élelmiszercsomaggal támogatták a hajléktalanszállót

A nagyváradi éjszakai hajléktalanszálló számára adományozott tartós alapélelmiszereket (cukrot, olajat, lisztet, kukoricalisztet, rizst, babot, konzerveket, tésztát) a nagyváradi Lions Club – számol be róla közleményében a Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatósága (DASO). A klub 1500 lej értékű élelmiszercsomaggal segítette a szállót, illetve ezáltal a rászoruló hajléktalanokat, akik melegételhez juthatnak.

„A nagyváradi Lions Club 2016 óta partnerünk a hátrányos heyzetű személyek, gyermekek, idős személyek, hajléktalanok támogatásáért indított programjainkban. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a klub tagjainak elhivatottságukért, a rászoruló személyek felé tanúsított empátiáért. A hideg időszak beköszöntével, amikor egyre több hajléktalan kér segítséget tőlünk, ezek az élelmiszerek nagy segítséget jelentenek abban, hogy ételt biztosíthassunk ezeknek a személyeknek” – nyilatkozta Anca Grama, a Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatóságának vezetője.

A Gutenberg utca 8. szám alatt található éjszakai hajléktalanszálló 71 személy befogadására képes. A Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatósága a két épületszárnyban és a szálló területén található hat konténerben biztosít szállást a rászorulóknak, ezek külön férfi és női, meleg vizes zuhanyzókkal és mosdókkal vannak ellátva. A szálláson a hajléktalanoknak tiszta ruhát, meleg ételt és nem utolsósorban támogatást nyújtanak abban, hogy túljussanak életük e nehéz szakaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában