Programajánló

2021.10.13. 08:20

Újra látogatható a városháza tornya

Fotó: LARISA

Látogatható keddtől a nagyváradi városháza tornya, azt követően, hogy két évig felújítási munkálatok miatt ez nem volt lehetséges. Megtekinthető több kiállítás is: az egyiket a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány együttműködésben szervezte a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel, a másikat pedig partnerségben az Euro Foto Art Klubbal. Az ünnepségen, melyet az október 12-i hivatalos városnap alkalmával rendeztek, jelen volt és felszólalt Florin Birta polgármester, valamint Angela Lupșea, a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány igazgatója.

A polgármesteri hivatal Körös (Tudor Vladimirescu) utca felőli oldalán található torony közel 50 méter magas és négyszintes, melyek közül három panorámakilátást nyújt. Az első emeleten van az óraműszerkezet, mely minden órában eljátssza Iancu indulóját, a második 33,85, a harmadik pedig 40,25 méter magasan van, és a balkonja párkányára több működő óriáskalapácsot szereltek fel, melyek negyedóránkként összeütődnek háromszor. A negyedik szint garantálja a legjobb kilátást, oda egyszerre csak öt személy mehet fel. A nyitvatartási órarend: keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában