Jelentkezés

2021.10.18. 08:00

Váradról is utaznak a Békemenetre

A hagyományos értékeket és a nemzeti identitást, illetve kultúrát az alapítása óta fontosnak tartó M. M. Pódium Kulturális Egyesület október 23-án, szombaton utazást szervez a budapesti Békemenetre. Az indulás reggel 9 órakor lenne, a nagyállomás közelében található buszpályaudvar mellől.

Fotó: Dieter-Gergo Bauman

Ciucur Losonczi Antonius

A lapunknak ezzel kapcsolatban nyilatkozó Meleg Attila, az M. M. Pódium Kulturális Egyesület vezetője kiemelte, hogy a Békemenet tulajdonképpen hungarikumnak számít. Az elsőt 2012-ben szervezte a nemzeti oldal – hiába telt el már ugyanis több év a nagy felháborodást kiváltó őszödi beszéd óta, Gyurcsány Ferenc továbbra is meghatározó figurája maradt a balliberális ellenzéknek. A felvonulás résztvevői féltik Magyarországot, a kereszténységet, a nemzeti identitásunkat jelképező értékeket, a kultúránkat, melyeket szerintük meg kell védenünk. Ahogy az egyik főszervező, Bencsik András is fogalmazott: a rendezvényt ismét a szeretet és a féltés jegyében tartják, ugyanis ma ismét „a gonosszal kell megmérkőzni” annak érdekében, hogy soha ne ismétlődhessen meg az, ami 2006-ban történt, amikor egy kormány a saját népére támadt. Szembefordulnak azzal a sötét fenyegetéssel, amit a Gyurcsány-kormány tizenöt évvel ezelőtt képviselt, egyszer és mindenkorra el akarják törölni azt a szörnyűséget.

Ezt azzal egészítette még ki Meleg Attila, hogy tiltakoznak a Brüsszel által ránk erőltetett nyugat-európai trend ellen – ezért a szervezők arra kérik a menetelőket, hogy akár angol vagy német nyelvű feliratokat is vigyenek magukkal. Nagyszerű dolog viszont az, hogy nemcsak határon túli magyarok, hanem olaszok és lengyelek is jelezték, hogy lehet majd számítani rájuk, és ott lesznek a Békemeneten. És természetesen remélhetőleg rengeteg vidéken élő magyar is, akik nem értenek egyet a sajnos a budapesti városvezetés által is propagált globalista szemlélettel.

Illusztrálni szeretnénk a Békemeneten való részvételünkkel, hogy mi itt, Kelet-Európában, illetve a Kárpát-medencében élő őshonos népként a konzervatív értékrendet képviseljünk. És végül, de nem utolsósorban demonstrálunk az ellen, hogy egyszer már leszerepelt politikusok akarnak megmondóemberek lenni” – fogalmazott az egyesület elnöke. „Úgy érzem, kötelességünk részt venni, ha tenni akarunk valamit a nemzetünk érdekében, annál is inkább, mert egyetlen magyar kormány se törődött annyit a külhoni, kisebbségben élő magyarok támogatásával, mint a mostani” – tette hozzá.

Jelentkezni legkésőbb szerda estig lehet a 0726-243-150-es telefonszámon, mert csütörtökön jelezni kell a busz üzemeltetőjének, hogy hány férőhelyes járművet küldjön, illetve az utazók számától függ a költség. Indulás 9 órakor a nagyállomás közelében található buszpályaudvar mellől. Megérkezés Budapestre valamikor dél körül, így jut körülbelül másfél-két óra a nézelődésre is, ugyanis a résztvevők román idő szerint 14 órakor gyülekeznek majd az ötvenhatos forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt, és 15 órától a Szabadság híd–Vámház körút–Károly körút–Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 16 órakor bekapcsolódnak az állami ünnepségbe és meghallgatják Orbán Viktor beszédét. Nagyváradra 22 óra körül várható a hazaérkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában