Munkálatok

2021.09.03. 11:14

Szedik fel a síneket Váradszőllősön

Forrás: Alexandru Nițescu

Fotó:

BN-összeállítás

Megkezdődött a villamosvonalak felújítása Nagyvárad-Szőllősön a Ghillányi (Cantemir) és a Fürdői (Nufărului) úton. Emiatt a villamosforgalom mintegy négy hónapig szünetel az említett két szakaszon, amíg az összes sínt és villanyoszlopot, illetve áramkábel-tartó oszlopot ki nem cserélik – hívja fel a figyelmet közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

A munkálat gyors ritmusban halad, az Arieșului és a Muntele Găina utcák által határolt szakaszon már fel is szedték a síneket és a talpfákat, illetve már el is végezték a javítási munkálatokat a Ghillányi út és a Lugojului utcák kereszteződésében, itt hamarosan már aszfaltozni fognak. A Ghillányi út és a Szálka (Sextil Pușcariu) utca kereszteződésében is megkezdődtek már munkálatok. Az Arieșului utca és a Pece-híd közötti szakaszon már leszedték az áramkábelt, amelyet ki fognak cserélni. A Meiului utca és a Csehi út közötti szakaszon a jobb oldalon dolgoznak, itt az alapozást végzik, ugyanakkor a járdaszegélyeket helyezik ki és a gyalogos sétányokat alakítják ki, valamint a tömbházakhoz vezető bekötőutakat és a bicikliutat is építik. A közúton elkezdték a villamossínek melletti támfal öntését és a gránit szegélykövek lehelyezését. Ugyanitt a közvilágítási rendszer javítása is zajlik.

A Ghillányi és a Fürdői út felújítása idén januárban kezdődött a Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóságtól, a belváros felől Váradszőllős felé haladva, a kivitelezési határidő húsz hónap. A projekt egyik fontos célkitűzése az, hogy a villamosnak végig a Ghillányi és a Fürdői úton zöld útja legyen, és így elérhesse a 30 km/órás utazási sebességet. A munkálatok során 2,5 kilométernyi közút, hat kilométernyi járda újul meg, és létesül két kilométernyi bicikliút és 48 ezer négyzetméternyi zöldövezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában