Munkálatok

2021.09.01. 10:57

Parkosítás és térfelújítás

Fotó: Alexandru Nițescu

 

Július végén kezdődött el a nagyváradi Magnólia park felújítása, amely nem egyszerűen csak közterület, hanem lakónegyedi központ is lesz ezt követően. A munkálatokat több szakaszban végzik el: első körben a meglévő burkolatokat szedik fel, és felújítják a közműhálózatot a téren, tudtuk meg Marius Moștól, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal nemzetközi finanszírozású projektigazgatóságának vezetőjétől, lévén, hogy ez a beruházás is uniós anyagi támogatással épül meg.

A térre a munkálatok ideje alatt tilos a bemenet. A kivitelezők már leszerelték az összes padot és villanyoszlopot, feltörték az összes térburkolatot. Az új tér gránitkövekkel lesz kirakva, a parkban összesen 4.600 négyzetméternyi kövezett terület lesz. A megújuló Magnólia téren két játszótér lesz, a terület jobb oldalán egy szökőkutat építenek. A projekt értelmében fákat kivágni nem szabad, azonban 105 új fát és 508 cserjét kell majd ültetni. A beruházás költségvetése 10,9 millió lej, a kivitelezési időszak 18 hónap, a kivitelező a Gavella cég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában