Szentmise

2021.09.29. 10:00

Boldog Bogdánffy Szilárd tiszteletére tartanak szentmisét

Fotó: magnificat.ro

Történelmi pillanat volt a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye életében, amikor 2010. október 30-án 50 püspök, több mint 200 pap és hívek ezreinek jelenlétében Angelo Amato nuncius boldoggá avatta az 1953. október 2-án, 42 évesen mártírhalált halt Bogdánffy Szilárdot, az 1949. február 14-én titokban püspökké szentelt nagyváradi paptanárt, teológust. A rendszerváltó Románia első boldoggá avatott római katolikus mártírja, akit a római és görögkatolikus egyház újabb, hitükért és egyházukért bebörtönzött s halálra kínzott püspökei, papjai követtek a boldogok sorában. Oltárát 2018. február 21-én, Böcskei László nagyváradi megyés püspök áldotta meg a város székesegyházában.

2021. október 3-án, vasárnap, Boldog Bogdánffy Szilárd ünnepén 18 órakor Böcskei László megyés püspök mutat be szentmisét a nagyváradi székesegyházban, ahova szeretettel várják a város papjait, szerzeteseit és híveit, hogy közösen kérjék a vértanú püspök közbenjárását egyházmegyénk, közösségeink, családjaink életére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában