Programajánló

2021.08.12. 15:00

Jegyárusítás a European Music Open fesztiválra

BN-összeállítás

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Nagyváradon a European Music Open komolyzenei fesztivált, melyre immár jegyek is kaphatók két online felületen: www.iabilet.ro/bilete-european-music-open; iabilet.ro/retea.

A fesztivál első koncertje augusztus 27-én, pénteken 21 órától lesz megtekinthető a nagyváradi Szent László (Unirii) téren: Alexandru Badea & Simona Strungaru Symphonics. Közreműködik Maria Rădeanu (szoprán) és Sebastian Burneci (trombita). Augusztus 28-án, szombaton, szintén 21 órától, a főtéren A barokktól a rockig című koncertet kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, a Violoncellissimo formáció lép fel Marin Cazacu vezetésével. Augusztus 29-én, vasárnap ugyanekkor, ugyanitt operagála lesz, ekkor a Bukaresti Nemzeti Zeneegyetem fiatal tehetségei mutatkoznak be a nagyváradi közönség előtt. A karmester Radu Popa lesz, illetve közreműködik majd Maria Rădeanu (szoprán), Camelia Cuzub (mezzoszoprán), Andrei Petre (tenor), Alin Munteanu (bariton), Alexandru Matei (basszus), Constantin Pastramă (tenor). A fiatalokat a nagyváradi filharmonikusok kísérik, illetve fellép a váradi filharmónia kórusa is, vezényel Lászlóffy Zsolt.

A fesztivál augusztus 31-én, kedden este dzsesszkoncerttel zárul, melyen a Jan Garbarek Group lép fel Trilok Gurtu ütőshangszereken játszó indiai zeneművésszel, szintén 21 órától.

A koncertek az aktuális járványügyi szabályok szerint fognak lezajlani: szabadtéri esemény lévén csak azok a koronavírus ellen beoltott személyek vehetnek részt, akiknek esetében legkevesebb 10 nap már eltelt az oltástól számítva, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni. Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén a koncerteket a korlátozások értelmében 400 személy befogadására alkalmas színház épületében fogják megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában