munkalátogatás

2021.07.26. 08:15

Felgyorsítanák a tanuszoda-építési munkálatok mielőbbi befejezését

Ciucur Losonczi Antonius

Munkalátogatást tett július 22-én, csütörtökön Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács egyik alelnöke a székelyhídi tanuszodában, mely április végén lett átadva. A megbeszélésen jelen voltak még: Vitályos Barna, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) igazgatója, azon városok polgármesterei, ahol tanuszodák épülnek még, valamint a kivitelezők és a tervezők. Megbeszélték, hogyan haladnak a munkálatokkal Belényesben, Vaskohszikláson, Nagyszalontán, Érmihályfalván és Margittán, ahol idén ősszel, várhatóan szeptember végén készülnek el a létesítmények. A megyei önkormányzat közleménye idézi Călin Galt, aki sürgette, hogy gyorsabban haladjanak a munkálatokkal, mivel már így is késésben vannak.

Mint ismeretes, a megyei tanács előző vezetése döntött még arról, hogy épüljenek tanmedencék több Bihar megyei vidéki városban, pontosabban Székelyhídon, Belényesben, Vaskohszikláson, Margittán, Nagyszalontán, Érmihályfalván és Diófáson. Utóbbi város kivételével, ahová csupán egyet, mindenhová két tanmedencét terveztek a létesítményekben, 25x12,5, illetve 6x12,5 méter nagyságúakat, vizesblokkokkal, öltözőkkel, lelátókkal. A beruházások teljes költségvetése 35,7 millió lej, a kivitelező Nagyszalontát kivéve, ahol a Davinci Kft., valamennyi helyszínen a Costa Voc Impex cég. A medencék az úszásoktatás utáni órákban bárki által használhatók lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában