Tiltakozás

2021.07.02. 15:49

Éhségsztrájkba kezdett a rézbányai bányavállalat három alkalmazottja

Forrás: Horia Dumitraș

Erdon-összeállítás

Kétségbeesett lépés: a rézbányai alkalmazottak közül hárman június 30-án lementek a mélybe, és ott éhségsztrájkba kezdtek. A Băița Bihor bányavállalat alkalmazottai június 15-e óta tiltakoznak, de mivel két hét alatt semmi érdemleges nem történt, ezt követően döntött úgy a három alkalmazott, két mérnök és egy bányász, hogy a tiltakozás extrém módját választja. A helyszínen vannak a mentőszolgálat munkatársai, akik naponta ellenőrzik egészségi állapotukat, a csendőrség pedig a rendfenntartásért felel.

Az ügy hátterében az áll, hogy két konkurens vállalat perben áll egymással, azt vitatva, hogy melyikük termelheti ki a rézbányai bányát. Dumitru Țiplea prefektus június 30-án kiadott közleményében aggodalmát fejezte ki a fejlemények miatt. Mint fogalmazott: „A tiltakozás kezdete óta figyelemmel kísérjük a helyzetet, és tájékoztattuk az illetékes minisztériumokat a tiltakozók kéréseiről. Megértjük a helyzet szociális hatásait, természetes, hogy az emberek aggódnak amiatt, hogy mit hoz a holnap, de a megoldást csak párbeszéddel és nem szélsőséges gesztusokkal lehet megtalálni. A továbbiakban is figyelemmel kísérjük az események lefolyását, és minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy nem kívánt incidensek nélkül megoldjuk a helyzetet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában