Képességfelmérő

2021.05.19. 09:37

Túl vannak az első próbán a negyedikesek

Fotó: Illusztráció

A Bihar megyei kisiskolások közül 5570-en voltak feliratkozva a keddi első országos képességfelmérőre, román nyelv és irodalom tantárgyból. Ebből 4852-en vettek valóban részt a vizsgán, 718 kisdiák pedig nem jelent meg – adja hírül a Bihar Megyei Tanfelügyelőség. Számottevő hiányzót regisztráltak a szentmártoni általános iskolában, ahol a 104-ből 21 diák hiányzott, a bihardobrosdi iskolában, ahol 73-ból huszonhatan nem jelentek meg, továbbá a székelyhídi Petőfi Sándor Líceumban, ahol 20 hiányzó volt. A legrosszabb arány talán a köröskisjenői Puiu Sever Gimnáziumban lehetett, ahol a 46 diákból csak 25-en jelentek meg, illetve a nagyváradi Lucreţia Suciu Líceumban, ahol a 37 diákból 28 hiányzott.

A negyedikesek képességfelmérése ma, május 19-én folytatódik matematikával és természettudományokkal, csütörtökön pedig az anyanyelvvel a nem román anyanyelvű diákok számára. A vizsgák jegyei nem kerülnek be a naplóba, csupán megbeszélik ezeket a diákokkal és szüleikkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában