Jegyzet

2021.05.27. 15:30

Tükröm, tükröm, mondd meg…

Fotó: Speedy Glass

Tóth Ágnes

Melyik nő ne szeretne szép, mutatós lenni? A fiatal és az idős is ad magára, csak az a kérdés, melyiknek milyen szépészeti módra telik. Mert van, aki rendszeresen jár kozmetikushoz, fodrászhoz, manikűröshöz, pedikűröshöz, tornázni, és van, aki csak házi praktikákkal próbálja szebbé tenné magát. Kinek mire telik. De mindegyiknek egy a célja: szépnek lenni!

Hogy miért? Mert ha szépnek látja magát, megnő az önbizalma, magabiztosabb a fellépése, jobban felfigyelnek rá a férfiak, szebben süt rá a nap és a munka végzése is könnyebben megy.

De mit tesz az, akinek semmiféle szépészeti szerre, módra nem telik? Megmondom. Feltalálja magát.

A saját szememmel láttam. 18 év körüli, szegényes öltözetű leány volt, kék tréningnadrágban, kissé kifakult, rózsaszínes trikóban, kócos fekete hajjal. A kukák felől érkezett. Megállt a járda szélen és jobbra-balra tekintgetett, mintha várna valakit. Aztán hirtelen az egyik parkoló autóhoz lépett, lehajolt és a visszapillantó tükörben alaposan megnézte magát. Ezután megnyálazta többször az ujját, megtörölte a szemét, végigsimított a szemöldökén, kicsit a fogait is megdörzsölte, majd beletúrt a hajába és néhány rakoncátlan tincset megigazított. Még egyszer megnézte magát és elégedetten egyenesedett fel. Tényleg szebb lett. És ehhez csak 20 másodpercre volt szüksége.

Látszott rajta, hogy tudatában van a szépségének. Most már kihúzta magát, megfeszítette a derekát és mosolyogva, magabiztosan állt. Nem kellett sokáig várnia. Egy perc múlva megérkezett a fiú, és boldogan ölelte át a lányt, áhítattal nézte, simogatta a haját, az arcát, meg is csókolta, aztán egymásba kapaszkodva indultak az utca vége felé.

Persze a fiatalság magában is szép, de ha még szerelemmel is párosul, a legrútabb nőszemélyt is képes széppé varázsolni. És még pénzbe sem kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában